Vordingborg Køkkenet

FORMÅL

I mere end 50 år har Vordingborg Køkkenet været en af danskernes foretrukne køkkenleverandører. Virksomheden har fornyet sig og vokset gennem årene og er blevet belønnet med en række priser bl.a. Gazelle-prisen.

Fornyelse var også et centralt begreb for Vordingborg Køkkenet, da sensommerkampagnen skulle planlægges. Målet var at øge kendskabet, men også helt generelt at skabe køkkendrømme. Desuden var det ønsket at skabe en engagerende kampagne og få permissions fra brugerne, så man kunne booke opfølgningsmøder. Og gerne i en helt anden kontekst end traditionel annoncering.

LØSNING

Vordingborg Køkkenet teamede op med Aller Mediesalg og SE og HØR. Valget faldt på SE og HØR på grund af det gode målgruppematch, den brede dækning og den høje interaktivitet digitalt og på sociale medier.

Løsningen blev en native kampagne hvor Vordingborg Køkkenet blev integreret i SE og HØRs redaktionelle univers. Centrum for kampagnen var en stor konkurrence, hvor man kunne vinde et køkken til en værdi af 50.000 kr. For at deltage skulle man oploade en video, som forklarede hvorfor man fortjente at vinde et nyt køkken. Da konkurrencen sluttede, udvalgte Vordingborg Køkkenet fem finalister som blev offentliggjort på SH.dk. Vinderen blev fundet ved en afstemning på SH.dk, så i sidste ende var det brugerne, der bestemte hvem, der vandt.  Alt i alt en meget engagerende kampagneløsning med fokus på brugergenereret indhold og brugerinvolvering.

Trafikken til konkurrencen blev drevet primært fra SH.dk og SE og HØRs Facebook side, men også fra native annoncer i bladet.

Kampagnen kørte fra d. 17. august til d. 25. september.

RESULTAT

For SE og HØR læseren – den helt almindelige dansker – var det meget eftertragtet at vinde et køkken! Under overskrifter som “Tarveligt tekøkken i Nørresundby”, ”Bordpladen gynger i Bogense” og ”Linea: Mit køkken er nederen” oploadede 110 personer deres egen hjemmestrikkede video til SH.dk. Herudover afgav 647 personer en permission til Vordingborg Køkkenet, hvilket langt oversteg forventningerne på 50-100 permissions.

12 udvalgte videoer blev vist på SE og HØRs facebook for at øge kendskabet til konkurrencen. Her var interessen også enorm. Videoerne blev tilsammen set 907.460 gange og havde en reach på 1,9 mill.* Den mest populære video blev alene set 174.029 gange og havde en reach på 328.903, så kampagnen formåede at skabe indhold med stor underholdningsværdi for brugerne.

En yderligere og uventet effekt af kampagnen var den virale effekt som kampagnen fik. SE og HØR drev trafik til konkurrencesitet, hvor man kunne tilmelde sig, men ikke til sitet, hvor deltagerne havde oploadet videoer. Alligevel blev disse videoer delt og set 6.547 gange i kampagneperioden, netop fordi deltagerne selv har delt dem.

*Bruttotal.

VIDEO: Et nyt køkken at lave livretter i - video fra vinder af konkurrencen.